Širi se buzetska pivovara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jednoglasno su buzetski vijecnici izglasali odluku o prodaji nekretnina u zoni gospodarske namjene Mala Huba 2. Pocetna cijena za 47.975 cetvornih metara površine je 2,57 milijuna kuna, a za zemljište koje ce se iduceg tjedna naci na javnom natjecaju zainteresirana je Istarska pivovara koja tamo planira izgradnju tehnološki najmodernije pivovare vrijedne 30 milijuna eura.

Na prodaju je bruto površina, ukljucujuci zaštitne koridore vodotoka, javnu infrastrukturu, poljoprivredno zemljište. Dok se ne usvoji urbanisticki plan uredenja, nije poznato kojom ce kvadraturom u konacnici buduci investitor raspolagati.

Odbor za gospodarstvo i razvoj pri Gradskom vijecu, prenio je njegov predsjednik, IDS-ov vijecnik Damir Sirotic, jednoglasno je podržao odluku o prodaji i provedbi natjecaja uz želju da se u gospodarskoj zoni realizira objekt koji ce biti od koristi ne samo za Buzet vec i širu zajednicu.

Naime, projekt izgradnje nove pivovare u gradu s tri desetljeca dugom pivarskom tradicijom predvida kompletna proizvodnju i distribuciju Bavaria i Favorit piva za središnju i istocnu Europu.

Bitna tocka natjecaja, obveza je ponuditelja ponuditi izjavu o garanciji za dobro izvršenje posla, na iznos od pet milijuna kuna, da bi se Grad, ukoliko ne dode do realizacije projekta, mogao naplatiti, jer cijena zemljišta manja je od tržišne. Odluka o prodaji nekretnina kao i sva natjecajna dokumentacija dostavit ce se Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom te državnom odvjetništvu.


Podijeli: Facebook Twiter