Širi se besplatni internet u Puli

Riva je sad bolje pokrivena signalom bežičnog interneta (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Riva je sad bolje pokrivena signalom bežičnog interneta (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Postavljanjem novih pristupnih točaka prošireno je područje obuhvata besplatne bežične mreže na području Pule, čime bi trebala biti poboljšana funkcionalnost i povećan kapacitet po broju mogućih istovremenih korisnika.

Suradnjom Grada Pule, pulskog sveučilišta, CARNeta i lokalnih udruga korisnika bežičnih pristupnih tehnologija, na području Pule se namjerava razviti gradska bežična mreža za slobodnu komunikaciju - PulaFreeAir, a u proteklom su periodu, uz Program poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama koji Ministarstvo turizma provodi pod imenom "Hotspot Croatia", postavljene nove pristupne točke na ključnim lokacijama u Puli.

Za ovaj projekt Ministarstvo turizma osiguralo je 36 tisuća kuna. Ukupno su postavljene četiri nove pristupne točke - na caffe baru Televizija, na zgradi Politehnike, Carinskom gatu i na Giardinima, dok su obnovljene tri postojeće lokacije.

Tako je zamijenjena postojeća oprema na Forumu i Giardinima, gdje je povećano i područje pokrivenosti pa je osim Giardina sada obuhvaćena i Portarata oko Slavoluka Sergijevaca. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter