Širi nam se prostor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sunce i visoke temperature svakodnevni život polako sele na otvoren prostor. U uredenje vrta, terase ili balkona vrijedi uložiti vremena i ideja.

Pri uredenju vanjskog prostora stilski je najbolje nadovezati se na unutrašnjost, jer cemo na taj nacin dobiti skladnu cjelinu. Takoder ce i mnoge sitnice privremeno moci «iseliti» van.

Na terasi su najvažnije sjedalice i stol. Garnitura ce odrediti ukupni dojam, a sitnice poput vaza, jastuka i svjecnjaka odredit ce stil. Metalne garniture cvrste su i otporne na vremenske uvjete, lijepo pristaju u vrtu i na balkonima. Uz nekoliko jastuka, lijepi stolnjak, malo cvijeca i svijecu vaša ce se terasa zacas pretvoriti u elegantan i romantican kutak vašeg doma.



Ukoliko ste opušteniji i to raspoloženje želite podijeliti s dragim gostima, odaberite sjedalice od trstike, bambusa ili rogoza. I te garniture mogu djelovati elegantno i moderno, a opet nastavit ce se na vašu rusticnu kuhinju ili dnevni boravak.

Ne zaboravite na rasvjetu, jer ona je itekako važna u vrtu ili na terasi. Ukoliko nemate mogucnosti postavljanja stalne rasvijete, polužite se lampionima i svijecama.

Nalazi li se vaš balkon ili vrt na suncu razmislite i o dobrom suncobranu. Naravno ne zaboravite ni na ležaljku bez koje vaš boravak na otvorenom ne bi bio potpun. Imate li prostora za vrtni tuš ispod kojeg cete se moci rashladiti nakon suncanja, takoder može biti zanimljiv detalj vaše terase. Vašu osobnost odati ce i vrtni ukrasi: posude za cvijece, jastuci, školjke, vaze.


Podijeli: Facebook Twiter