Širenje obilaznice trebalo bi trajati osam mjeseci

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Izvođač radova na nastavku širenja pulske obilaznice od nekadašnjeg skretanja za Valmade do Medulinske ceste, čija je procijenjena vrijednost na netom objavljenom javnom natječaju 27 milijuna kuna, trebao bi biti poznat 28. listopada. Do tada je, naime, otvoren natječaj kojeg je raspisao Grad Pula. S obzirom na postupak procjene pristiglih ponuda, potom žalbeni rok i pripremu izvođača (dovoženje mehanizacije i ljudstva), izgledno je da bi nastavak širenja obilaznice mogao započeti koncem godine.

Radovi tijekom turističke sezone

Radovi obuhvaćaju izgradnju dvije nove prometne trake, pripadajućih zelenih pojaseva i pješačke/biciklističke staze; potom izgradnju odvodnje oborinskih voda s infiltracijskim jarcima i bioretencijama, te javne rasvjete i izgradnju potpornih zidova. Na raskrižjima sa Šišanskom i Medulinskom cestom izgradit će se kružni tokovi s pripadajućim zelenim površinama, a potrebno je zaštititi i presložiti postojeću podzemnu infrastrukturu - vodovodnu mrežu, nisko i srednjenaponsku električnu mrežu te telekomunikacijske instalacije, kao i izvesti krajobrazno uređenje s navodnjavanjem.

Predviđena duljina zahvata je 1.340 metara, a uz rekonstrukciju raskrižja sa Šišanskom (četiri kraka) i Medulinskom cestom (pet krakova - odvojak za budući Lidl na Gregovici) doći će do djelomične rekonstrukcije prometnica koje se priključuju te će tako ukupna duljina zahvata zapravo iznositi 2.237,3 metara. Predviđena je izgradnja 264 metara vodoopskrbnog cjevovoda na Šišanskoj cesti i 366 metara cjevovoda na Medulinskoj cesti te novi ogranak duljine 50 metara uz rekonstrukciju svih postojećih kućnih priključaka u zoni zahvata. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter