Sirena iz Šangaja zavela i iskoristila diplomate

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnokorejska vlada objavila je u srijedu da je pokrenula istragu unutar svojeg konzulata u Šangaju zbog navodne veze nekoliko diplomata s istom "fatalnom ženom" koja je to iskoristila u ilegalne svrhe.

Prema pisanju južnokorejskih dnevnika, tri južnokorejska diplomata sa sjedištem u Šangaju osumnjicena su da su imali istu ljubavnicu, Kineskinju, koja je iskoristila svoj utjecaj da bi se domogla viza za kineske radnike. Žena koju je tisak prozvao "Sirena iz Šangaja", dobijala je i povjerljive informacije poput brojeva mobitela visokih južnokorejskih politickih dužnosnika.

"Nakon što smo dobili obavijesti istražili smo tu aferu, a rezultate smo prošlog mjeseca predali vladinim agencijama", kazao je dužnosnik iz premijerova ureda. Tri ministarstva iz kojih su doticni diplomati - vanjskih poslova, gospodarstva i pravosuda - trenutno vode vlastite istrage, dodao je on.

Vladu u Seulu upozorio je suprug Kineskinje koji se žalio na vrlo bliske odnose svoje supruge i diplomata. Diplomati negiraju da su s njom bili u vezi. Fotografije žene sa svakim od navodnih ljubavnika pojavile su se u srijedu u južnokorejskom tisku.


Podijeli: Facebook Twiter