Šire se Pješcana uvala i Vinkuran

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradevinska zona na ulazu u Pješcanu Uvalu kod plinare te poravnani dio prema šumi Soline širi se za 0,56 hektara dok se u Vinkuranu gradevinsko podrucje na Coti širi za 1,13 hektara, rezime je druge javne rasprave izmjena i dopuna Prostornog plana uredenja opcine Medulin.

Izmjene i dopune radene su na osnovi 225 primjedbi zaprimljenih nakon prve javne rasprave u svibnju ove godine. Podsjetimo, tada je Pješcana Uvala urbanizirana za 1,19 hektara, a Vinkuran za 4,4 hektara.

Prema prijedlogu plana dozvoljavat ce se i gradnja pomocnih objekata uz granicu sa susjednim parcelama. Dosad su se mogli graditi iskljucivo unutar dijela parcele namijenjenog gradnji. Novost je i da se u zbijenim dijelovima naselja može graditi na parcelama manjim od 300 metara kvadratnih te da vlasnici parcela koje nemaju parkirno mjesto mogu kupiti parcelu za parking ili dobiti dozvolu za zasebnu gradevinsku cesticu za parkiralište.

Za zonu Pošesi je ukinuta obveza izrade plana nižeg reda jer je vec izgradena, a ustvrdeno ja da ce vlasnici nekretnina sami financirati dovodenje infrastrukture u to podrucje, što iznosi oko milijun kuna. Na pitanje mještana vezano uz mogucnost dobivanja dozvole za cestice koje su neizgradene, ali imaju infrastrukturu, nacelnik Goran Buic je odgovorio da ce lokacijsku moci dobiti ako imaju pristupnu cestu. Mještanka Vesna Gojak zatražila je da se broj vezova u lucici u Pomeru poveca, jer ih je po županijskom planu dozvoljeno 200, a trenutno ih ima 100.

Mještani su se žalili da plaže uzurpiraju vlasnici ilegalno izgradenih kuca prema Pomeru, a nacelnik je odgovorio da su vlasnici 90 takvih objekata prijavljeni gradevinskoj inspekciji.

Medulinac Zoran Cukon zatražio je da Opcina ude u vlasništvo šetnica, a procelnica Suzana Racan-Stern odgovorila je da su one pomorsko dobro te da se na podrucju cijele opcine trenutno utvrduju njegove granice.


Podijeli: Facebook Twiter