Buduci da smo o lepi nedavno u našem listu pisali da je da je odlicna u juhi i u brudetu, ovoga puta odlucili smo vam predložiti jedan drugi recept koji sam imao prilike probati tek prije par dana! Rijec je o sipi s jajima i mladom kapulom. Ne idu vam nikako sipa i kokošja jaja, zar ne? Nisu ni meni sve dok nisam probao, a recept tj. to jelo pripremila mi je draga prijateljica Dubravka, inace rodom iz Bibinja u Dalmaciji.
Uglavnom, sipe ocistite i izrežite na tanke rezance te ih lagano dinstajte u maslinovom ulju s mladom kapulom izrezanom na fete debljine prsta (sve izrezati, i kapulu i „lišce od kapule“) uz lagano podlijevanje vodom. Kad su kapula i sipe omekšale, pripremite dva ili tri kokošja jaja koja ste prethodno zamutili u posudi (može i više jaja, što ovisi o kolicini i sipa i kapule i vas koji cete sve to pojesti sa svim guštima!). Kad je voda gotovo isparila iz smjese sipa i kapula, ubacite jaja i miješajte dok ne dobijete željenu cvrstocu (netko voli mekše napravljena, a netko više suša, odnosno kompaktnija). Gotovo jelo odmah poslužiti i uz proljetnu salatu od radica konzumirati uz zalijevanje laganog bijelog vina, no nije nužno jer i pivo ide sasvim dobro. Probajte i iznenadite se poput mene!