Sinteza stvaralackih faza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U poreckoj Maloj galeriji otvorena je izložba slika istaknute porecke akademske umjetnice Tereze Pavlovic. Sužen, ali impozantan postav tek je mali dio raznih ciklusa na kojima je autorica posljednjih godina radila. Publika ce se na ovoj izložbi prisjetiti djela nastalih u kombiniranoj tehnici koju je slikarica sama razvila, radova na drvenoj podlozi na koju su nanijeti materijali i boje te spojeni u kompozicije, radova iz ciklusa "Cutting" predstavljanog prije nekoliko godina u Grožnjanu, ili pak radova iz ciklusa "U oblacima", gdje se ponovno vraca kistu i platnu.

Ova je uspješna mlada umjetnica rodena 1974. u Puli. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Odsjeku likovne umjetnosti. Nakon studija dobiva Intership stipendiju i radi u Peggy Gugenheim muzeju u Veneciji. Clanica je HDLU-a Istre, Rijeke i Zagreba. Izlagala je na 13 samostalnih i preko stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Višestruko je nagradivana za svoj rad, a njezina se djela nalaze se u mnogim javnim prostorima i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

Izložba ostaje otvorena do 11. sijecnja, kada ce biti upriliceno zatvaranje i promocija multimedijalnog prateceg kataloga, a do tada se može pogledati svakim danom osim nedjelje od 10 do 13 i od 18 do 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter