Sinteza plesa i poezije A. Mišić i O. Vučinića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Riječki dio Tjedna suvremenog plesa završio je predstavom "Ti" u produkciji MASA dance company, koju su osnovali Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić. Oni su ujedno autori i izvođači plesne predstave "Ti", koja je nastala iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Ovaj poetičan plesni duo počinje slikom u kojoj se dva plesna tijela zasipaju puderom, koji djeluje poput kakva čarobna bijelog praha. Pozornica zasuta prahom poprima eterično ozračje, u kojemu se plesači kližu, padaju, sudaraju ili ponavljaju kružno kretanje po svjetlom označenoj bijeloj stazi.

U sljedećoj slici plesačica navlači dugačku bijelu suknju, koja postaje malo filmsko platno na kojemu se projicira plesni par. U efektnom prizoru dva plesna tijela Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića postaju jedno tijelo, koje se u potpunoj simbiozi skladno kreće pozornicom. Kroz nekoliko impresivnih slika pred publikom se odvija intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Umanjena projekcija s bijele suknje se uvećava i na ekranu pratimo usporedni plesni duet, uz Kiševićeve stihove koje interpretira glumac Robert Kurbaša.

Predstava "Ti" tako na zanimljiv način povezuje suvremeni ples, poeziju i video oblikovanje, kreirajući dojmljivu plesno-poetsku i vizualnu cjelinu, čemu treba pridodati i glazbu Maxa Richtera. Kameru i video potpisuju Darko Drinovac i Ivan Slipčević, a kostime je osmislila Ljerka Zmaić. I u ovom plesnom projektu Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić predstavili su se kao ono ponajbolje što hrvatska suvremena plesna scena u ovom trenutku ima. (Kim CUCULIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter