Sinovi Beatlesa žele osnovati bend

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

James McCartney rekao je za BBC da sa sinom Johna Lennona Seanom, Georgea Harrisona Dhanijem i Ringa Starra Zakom Starkyjem razmišlja o formiranju grupe koja bi se zvala The Beatles - The Next Generation.

- Ja sam za to. Sean mi isto djeluje zainteresirano, kao i Dhani. No ne znam je li to nešto na što bi i Zak pristao, rekao je 34-godišnji glazbenik i gitarist James McCartney.

James McCartney se vec dugo bavi glazbom, a izmedu ostalog svirao je gitaru na dva oceva albuma "Flaming Pie" i "Driving Rain". On je suradnju sa slavnim ocem nazvao izuzetnom i bez imalo oklijevanja ili krivnje priznao da mu prezime cuvenog oca pomaže u glazbenom biznisu. Kako kaže, sanjao je da bude veci od Beatlesa pa se nada da ce mu u tome pomoci ova nova supergrupa.

Inace, cetvorica sinova Beatlesa su svi redom nastavili stopama roditelja i karijeru izgradili u glazbenim vodama. Dosad je McCartney objavio dva EP albuma "Available Light" i "Close At Hand", a nastupao je pod pseudonimom Svjetlost.

Sean Lennon je pjevac i kantautor iz New Yorka, koji je vec ostvario uspješnu karijeru i iza sebe ima tri soloalbuma. Uz to je snimio dva izdanja s Albertom Hammondom Juniorom iz poznatog benda The Strokes, suradivao je s grupom Cibo Mato, s mamom Yoko Ono, a posljednje dvije godine je aktualan njegov bend With The Ghost of a Saber Tooth Tiger, s kojima je objavio dva albuma.

Dhani Harrison je nakon smrti oca Georgea 2001. godine uz pomoc Jeffa Lynnea postumno završio njegov album "Brainwashed", a potom je kao multiinstrumentalist suradivao s brojnim glazbenicima. Od 2006. ima bend thenewno2, s kojim je dvije godine kasnije objavio debi-album "You Are Here". Prije dvije godine osnovao je i bend Fistful of Mercy.

Zak Starkey je, kao i otac Ringo, postao bubnjar. Glazbom se poceo baviti pocetkom 1980.-ih godina i nastupao je s grupama poput The Who, Oasis, Spencer Davis Group, The Lightning Seeds i glazbenicima Paulom Welerom, Johnnyjem Marom, ali i s tatom Ringom. (T. KVORKA/NL, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter