Sinkovići s pobjedom u finale

Učitelji su prosvjedovali početkom mjeseca ispred resornog ministarstva (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Učitelji su prosvjedovali početkom mjeseca ispred resornog ministarstva (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Braća Martin i Valent Sinković pobijedili su u svojoj polufinalnoj skupini i plasirali  se u finale dvojaca bez kormilara na Svjetskom veslačkom prvenstvu u američkom Bradentonu, dok je Luka Radonić u lakom samcu ostao bez finalne utrke.

Sinkovići su sjajno odveslali polufinalnu utrku, vodeći od starta do cilja u koji su ušli prvi s vremenom od 6:25.96 minuta. Drugi su bili Britanci Jeffery i George (6:28.63), a treći Francuzi Valentine i Theophile Onofroy (6:29.34), dok su otpali rumunjski, španjolski i turski dvojac. U velikom finalu će još biti pobjednici druge skupine talijanski dvojac Lodo i Vicino (6:26.36), Novozelanđani Murray i Hunter, te Srbi Vasić i Bedik.

Braća Sinković su se nakon velike dominacije i olimpijskog zlata u dvojcu na pariće odlučili iskušati u novoj disciplini dvojca bez kormilara, a u subotu će u 16.38 sati u finalu imati priliku i za prvo veliko odličje. U zasad jedinoj važnijoj utrci koju su veslali u dvojcu bez kormilara osvojili su drugo mjesto na natjecanju Svjetskog kupa u Luzernu, a sada u finale SP-a ulaze s najboljim polufinalnim vremenom.

Luka Radonić nije uspio ući u finale lakog samca jer je u svojoj skupini bio posljednji, šesti. Radonić je stazu odveslao u vremenu 7:29.780 minuta i zaostao je za pobjednikom Norvežaninom Kristofferom Brunom više od 35 sekundi. 

U petak će se za finale boriti još jedan hrvatski adut Damir Martin u samcu.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter