Siniša Stracaboško danas na slobodi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 15 godina provedenih iza rešetaka danas iz rijeckog zatvora izlazi Siniša Stracaboško (49) zvani Rambo koji je na dugogodišnju kaznu bio osuden zbog atentata na Vrsarana Antona Marcela Popovica, prvog hrvatskog ministra turizma. Zlocin se dogodio 26. ožujka 1996. u Vrsaru. Popovic je likvidiran rafalima iz zasjede pred svojom kucom.

Dvadesetak dana nakon ubojstva istražitelji su objelodanili novu šokantnu cinjenicu da se radi o narucenom i placenom ubojstvu. Slucaj je izazvao pravu konsternaciju. Ondašnji ministar Ivan Jarnjak i celništvo policije formirali su tim sastavljen od najvecih domacih strucnjaka, te je pokrenuta velika istraga.

Mnogo veci šok bila je informacija da je narucitelj ubojstva bio predsjednik HDZ-a Vrsara Šime Medanic. Medanic je Stracabošku za ubojstvo platio 15.000 eura. Motiv je bio diskoklub i lokali Anite koje je Medanic imao u najmu. Popovic je htio da se objekti vrate jer je Medanic imao dugove za najam. A u tim tranzicijskim vremenima bilo je borbe za još neke nekretnine.

Na sudenju su Stracaboško i Šime Medanic osudeni na po 15 godina zatvora. Stracaboško je navodno najprije priznao, ali je poslije poricao zlocin i tvrdio da mu je sve podmetnuto. To je kasnije godinama govorio i u zatvoru. Prema informacijama iz zatvorskih krugova, to i dalje uporno ponavlja. (I. MIKULICIC/Novi list)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter