Siniša Labrović sutra u Puli hoda po moru!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Siniša Labrović, jedan od najangažiranijih hrvatskih umjetnika, sutra gostuje u Puli. U 15 sati će na veslačkom molu u pulskoj luci ispred carinskog gata izvesti performans pod nazivom "Anno domini 2013 (Hodanje po moru)".

Samostalna izložba Labrovićevih radova naslovljena "Ali, gle, djeca u Africi doslovce umiru od gladi" bit će otvorena u 19 sati u galeriji Anex pulskog Multimedijalnog centra Luka. Organizator izložbe je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre.

Siniša Labrović rođen je 12. veljače 1965. u Sinju. Vizualnim umjetnostima počeo se baviti 2000. godine; 2005. realizira rad "Stado.org", u kojem su ovce bile sudionice reality showa. Od performansa bi valjalo izdvojiti radove "Gloria" (guslarska izvedba tekstova iz magazina Gloria), "Kažnjavanje", "Obilježavanje" i "Zavijanje ranjenika" te serije "Fraze" i "Pišanje".

Radovi mu se nalaze u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galeriji umjetnina u Splitu i Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku.

Na 11. istanbulskom bijenalu 2009. predstavio je rad "Postdiplomsko obrazovanje/Postgraduate Education", a prošlog je ljeta zajedno s Pulskom grupom, Hrvoslavom Brkušić, Igorom Bezinovićem i Borisom Cvjetanovićem predstavljao Hrvatsku na 13. Venecijanskom bijenalu arhitekture. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter