Siniša Cular u galeriji Milotic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj galeriji Milotic otvorena je izložba zagrebackog slikara Siniše Culara. Ova izložba u Pulu stigla nakon predstavljanja u Rovinju, u suradnji s tamošnjim Puckim otvorenim ucilištem i MMC-om.

Ovaj se autor predstavio serijom slika srednjih formata u apstraktnoj maniri. Apstraktno slikarstvo dolazi iznutra prema vani, ne nudi rješenja niti postavlja pitanja. To je prvenstveno rad na sebi, na svojim osjecajima, kopanje po podsvijesti, najbolja terapija i lijek protiv surove realnosti. Pjesništvo je to geste, plac duše i najkreativnije moguce dokolicarenje istovremeno, sve s ciljem postavljanja letvice s visokim estetskim standardima koji ce zadovoljiti ukuse onih koji manje gledaju, a više osjecaju. To su sve atributi koji prate slikarski rad Siniše Culara, autora koji je sa sobom donio dašak umjetnosti koja reciklira njegove osobne i intimisticke osvrte na to kako umjetnost treba izgledati.

Siniša Cular roden je 16. listopada 1969. godine u Zagrebu. Školu primijenjenih umjetnosti, smjer slikarstvo, završava 1988. godine, kad upisuje zagrebacku Akademiju likovnih umjetnosti. Izložba se može razgledati do 31. ožujka. (V. ŠILIPETAR)


Podijeli: Facebook Twiter