Sinergija publike i filmaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobru atmosferu tijekom prvog prikazanog filma iz Nacionalnog programa "Vjerujem u andele" redatelja Nikše Svilicica nije uspjela pokvariti ni tehnicka poteškoca zbog koje je publika minutu zurila u prazno platno, a da je tomu tako svjedoce i dugi aplauzi glumackoj ekipi po završetku filma, posebno glumcu Vedranu Mlikoti za ulogu poštara Šime.

Svi vec bruje o tome da su gradani ovoga filmskog grada napokon i poceli živjeti u skladu s tom sintagmom, da su pulske obitelji, mladi i oni stariji, ponovno bili u Areni i na ulicama - radi vatrometa, filma, poznatih lica… Filmaša je takoder sve više, kako onih koji se na 56. Puli predstavljaju filmom, tako i drugih koje cemo u kakvom dugometražnom uratku možda gledati dogodine.

Uz glumacku ekipu Sviliciceva filma - Mlikotu, Dolores Lambašu, Aljošu Vuckovica, Franu Lasica… Arenu su preksinoc pohodili i redatelji Boris T. Matic, Antonio Nuic, Arsen Anton Ostojic, glumice Kristina Krepela i Helena Minic, glumac Hrvoje Klobucar, predsjednik Ocjenjivackog suda Nacionalnog natjecateljskog programa Zrinko Ogresta, ravnatelj HRT-a Vanja Sutlic, kao i brojni predstavnici gradske vlasti.

Mnogi od njih po završetku filma zabavu su potražili na terasi Circola gdje je održan tradicionalni domjenak ministra kulture Bože Biškupica na kojem isto tako tradicionalno ministra nije bilo, ali se na njegov racun ipak dobro jelo i pilo. Ne znamo što se sve komentiralo, ali brcice glumca Damira Markovine, festivalskog MC-ja (meštra od ceremonije), neki su sigurno dotakli te su ga usporedili s Georgeom Clooneyjem.

Dolores Lambaša, koja je na premijeri zasjala u haljini boje šampanjca, pripisuju pak slicnost s Monicom Bellucci na što je ona, na konferenciji za novinare uoci filma, izmedu ostalog, rekla da ne voli kad je usporeduju s Bellucci koja je prekrasna pa ljudi od nje ne ocekuju zapaženu ulogu vec da ju je dovoljno samo gledati.


Podijeli: Facebook Twiter