Sinead O'Connor - pjevacica izuzetnih vokalnih mogucnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj ce Areni u srijedu, 24. lipnja, u 21 sat nastupiti poznata irska glazbenica Sinead O'Connor koja ce svojim nastupom otvoriti koncertnu sezonu na ovoj prelijepoj pozornici. Osim toga, nastup se održava u sklopu humanitarne akcije "Za siguran korak" udruge "Pas u humanitarnom djelovanju", a dio prihoda od koncerta ide za obuku pasa minotragaca i za razminiranje Hrvatske.

Osim nje, kao gost u Areni nastupit ce Vlado Simcic Vava, sjajni rijecki gitarist, bivši clan i autorska snaga Laufera koji dovodi i Damira Urbana s kojim ce izvoditi skladbe legendarnog Laufera, a publiku ocekuju i zanimljive videoprojekcije.

Multiinstrumentalistica, skladateljica, performerica, pjevacica izuzetnih vokalnih mogucnosti i predivne boje glasa, Sinead O'Connor, rodena je 1966. u Dublinu. Pozornost je privukla svojim neobicnim vokalom, ali i jednostavnim nacinom odijevanja. Uvijek joj je bilo važnije ono što ima za reci od toga kako izgleda. Prvi album, "The Lion and the Cobra", objavljen 1987. godine, a pobrao je odlicne kritike kao i njen drugi album "I Don't Want What I Haven't Got" na kojem je planetarni hit, obrada Princeove "Nothing Compares 2 U".
Suradnja s poznatim glazbenicima kao što su Roger Waters, Peter Gabriel i Bono Vox donijela joj je brojne uspjehe, ali njezino beskompromisno ponašanje zatvorilo joj je mnoga vrata. Na vrhuncu svoje karijere u emisiji "Saturday Night Live" potrgala je sliku Pape Ivana Pavla II., uz izjavu "Borite se protiv pravog neprijatelja", što joj je gotovo uništilo karijeru.

Ponovno vece zanimanje javnosti irska glazbenica izazvala je albumom "Collaborations" iz 2005. na kojem gostuju brojni poznati glazbenici poput grupe Massive Attacka, Mobyja, U2, Petera Gabriela i drugih. Dvije godine poslije objavila je album "Theology", a za iducu godinu najavila je novi album koji ce snimiti s gitaristom Marcom Pirronijem.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti na prodajnim mjestima u sustavu Eventima, kao i na www.eventim.hr.


Podijeli: Facebook Twiter