Sindikat traži privatizaciju carine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske Željko Popovic uputio je predsjedniku Republike, predsjednici Vlade, ravnateljstvu Carinske uprave i ostalim nadležnim institucijama zahtjev za privatizacijom carine. Naglašava da sindikat traži da se udio vlasništva u carinskoj službi uspostavi po formuli da država ima 51 posto, a službenici carine ostatak.

- Naš se zahtjev temelji na vec poznatim relacijama i pravilima po kojima je obavljena privatizacija javnih poduzeca u Republici Hrvatskoj, a gdje su vlasnicki udjeli podijeljeni izmedu države, vlasnika i radnika. Buduci da službenici Carinske uprave, kao i drugi državni službenici, nisu ravnopravno tretirani u postupku pretvorbe i privatizacije, a sukladno propisima kojima je regulirano stjecanje vlasništva nad društvenom imovinom, ovaj je zahtjev potpuno opravdan, smatra Popovic.

Naglasio je da ionako vec postoji neregularna i neformalna, ali prešutno priznata privatizacija položaja u carini po sustavu koji je, po njegovim rijecima, stvorio bivši ravnatelj Mladen Barišic.


Podijeli: Facebook Twiter