Sindikalnom tužbom do zaradenih milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Raspadanje pulskog poduzeca Bojoplast još uvijek traje, a jedina šansa radnika da bi ipak mogli dobiti zaostale place je tužba, koju radi naplate potraživanja u iznosu od milijun kuna, na pulskom Opcinskom sudu ovih dana planira podici podružnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). To nam je potvrdio županijski povjerenik SSSH-a Slobodan Kapor rekavši da se priprema dokumentacija za podizanje tužbe, kojom se, osim placa, planira naplatiti regres, solidarne pomoci, naknada za bolovanje i nikad uplacena sredstva radnicima koji su radili u Rusiji, kao i otpremnine i naknade za jubilarne nagrade.

Kapor tvrdi da sindikat više nema nikakvog kontakta s novim direktorom Bojoplasta Krešimirom Miljevicem, koji je u pocetku bio spreman na suradnju, odajuci dojam da mu je ipak stalo da se situacija u poduzecu što prije riješi, no to se ocito promijenilo. U sindikatu kažu da u Bojoplastu trenutno bez place radi oko deset radnika koji završavaju odredene poslove na terenu, ali ne dobivaju naknadu za prijevoz te da je sve realnije da bi poduzece moglo proglasiti stecaj, kao i da više nema smisla štrajkati.

O tome ima li ikakve šanse da se radnicima isplate place te što je konkretno poduzeo glede poslovanja nakon što je prije tri mjeseca preuzeo direktorsku funkciju, pokušali smo u nekoliko navrata doznati od Krešimira Miljevica. Iako je obecao da ce nam nakon što mu pitanja uputimo e-mailom na njih i odgovoriti, direktor ipak nije imao nikakvu potrebu komentirati situaciju u poduzecu koje svakim danom sve više tone.

Tako je i dalje nepoznato ima li Miljevic formulu za spas nekad uspješnog Bojoplasta i što se u meduvremenu dogodilo od njegovih najava da s timom menadžera planira spasiti firmu te da s predstavnicima banaka razgovara o mogucem podizanju kredita. Žalosti cinjenica da nitko iz Uprave poduzeca od kada je postalo jasno da je Bojoplast na koljenima, a radnici na cesti, nije želio dati niti jednu izjavu za medije. Cini se da ce odgovore na ta pitanja zaposlenici ipak morati potražiti na sudu.


Podijeli: Facebook Twiter