Sinatra pod kožom

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Puna velika dvorana Doma hrvatskih branitelja ispratila je sinoćni nastup Big Banda Pula, koji djeluje u sklopu Puhačkog orkestra grada Pule, a koji je za svoj redoviti božićno-novogodišnji nastup izabrao pjesme legendarnog Franka Sinatre pa je program nazvan "Sinatra2" odnosno "Sinatra na kvadrat". Kako je podsjetio voditelj programa Jan Franjul, Sinatra je u 60 godina karijere objavio više od sto albuma, a New York Times proglasio ga je prvom modernom superzvijezdom.

Swing u naponu snage

Zbog toga i nije uvijek najzahvalniji zadatak za izvođenje odabrati nešto iz prebogate pjesmarice ovog glazbenika i showmana čije hitove znaju svi. Bio je to Sinatra na njihov način, ali bez "njegovog načina", no zapravo pokušavamo reći da su preksinoć izostali neki slavni Sinatrini hitovi što i nije bio neki problem jer je ono što je Big band predstavio zvučalo jako dobro i uigrano. Bio je to swing u naponu snage, od prve do zadnje pjesme.

Uvod je bio zanimljiv jer je nakon jazz standarda Dukea Ellingtona "Things ain't what they used to be" uslijedila skladba "Dark eyes" iza čijeg se naslova i jazz aranžmana krila popularna ruska narodna "Oči čornije". Nakon zagrijavanja bilo je vrijeme za Sinatru čiji su duh zajedno s Big bandom pokušali prizvati pjevači Matej Ocvirk i Vedran Svetek koji su za nastup odabrali ukupno deset pjesama. Svetek je između ostalog izveo "I've got you under my skin" i odličnu, energijom nabijenu "Bad, bad Leroy Brown", dok je Ocvirk izveo klasike poput "Night and day", ali čini nam se da se najviše opustio i najviše dao sebe u "Fly me to the Moon".

Neformalni poziv na ples

Drugi dio programa bio je nekako više u baladičnom raspoloženju iako nije izostao neformalni poziv na ples u "Let's face the music and dance". Prostora za ples je ispred pozornice bilo dovoljno, ali hrabrosti među publikom baš i nije. Usprkos tome, oni koji su došli dobro su se zabavili što su pokazali snažnim aplauzima koji su bili dokaz da im se Sinatra u izvedbi Puljana uspio uvući pod kožu.

Orkestar su za ovu priliku uvježbali Luka Vrbanec, Robert Mikuljan i Sebastian Stell. Pokrovitelj koncerta je Grad Pula, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula. (Mladen RADIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter