Sin načelnika PUZ-a uhićen zbog prijevare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno se doznaje da je kriminalističkim istraživanjem zbog prijevara i krivotvorenja, o kojemu je poslijepodne izvijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP), obuhvaćen i 24-godišnji sin načelnika zagrebačke policije Saša Burušić.

Neslužbeno se doznaje da je 24-godišnji sin načelnika zagrebačke Policijske uprave Gorana Burušića kao suradnik kreditne agencije krivotvorio dokumentaciju za dobivanje kredita.

Večernji list otkriva da je mladi Burušić "uskočio krivotvoreći potrebnu dokumentaciju" kada klijenti ne bi imali uvjete za dobivanje kredita", nalazeći im jamce koji su bili "zaposlenici državne uprave".

Taj dnevnik navodi da su upravo jamci "stradali jer su morali otplaćivati kredite" kada bi korisnicima ponestalo novca. Sumnja se da je za to Burušić dobivao i proviziju.

U poslijepodnevnom priopćenju MUP je izvijestio da policija istražuje više osoba od kojih je jedna u "bliskom srodstvu" s načelnikom zagrebačke policije.

"Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Jedna od osoba koje su obuhvaćene ovim kriminalističkim istraživanjem je u bliskom srodstvu s načelnikom Policijske uprave zagrebačke. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku, dok će Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeti kaznenu prijavu", naveli su u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter