Sin Boa Xilaija bez vijesti o roditeljima 18 mjeseci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sin svrgnutog kineskog političkog čelnika Boa Xilaija, kojeg uskoro čeka suđenje za korupciju, izjavio je da nije u vezi sa svojim roditeljima već 18 mjeseci te izrazio želju da se njegovu ocu pravedno sudi na suđenju koje počinje u četvrtak.

Bo Guagua (25) istaknuo je u priopćenju objavljenom u utorak u New York Timesu da mu već godinu i pol dana odbijaju svaki kontakt kako s ocem tako i s majkom Gu Kailai, osuđenom u kolovozu 2012. zbog ubojstva na smrtnu kaznu s odgodom.

"Samo mogu zamisliti uvjete njihova zatočenja na tajnim mjestima i kalvariju kroz koju prolaze u samoći", dodao je on u prvim javnim izjavama unazad gotovo godinu dana.

Bo Xilai, bivši šef Komunističke stranke u Chongqingu, na jugozapadu zemlje, doživio je u proljeće 2012. spektakularan pad karijere nakon što je utvrđena umiješanost njegove supruge u ubojstvo britanskog poslovnog čovjeka nakon što je posao dogovoren s njime propao.

Suđenje Bou, koji je krajem srpnja optužen za mito, korupciju i zloporabu vlasti, počet će u četvrtak pred sudom Jinana.

"Nadam se da će na suđenju otac imati mogućnost odgovoriti svojim klevetnicima i braniti se neometano", kazao je Bo Guagua. (Hina)
 


Podijeli: Facebook Twiter