Šimurina: Emocije će sigurno biti pomiješane

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Ivan Šimurina posljednja je ovosezonska akvizicija Istre 1961. Stoper rođen u Zadru na današnji dan prije 23 godine "zeleno-žutima" se priključio početkom ožujka, odigrao potom tri utakmice za drugu momčad u trećeligaškoj konkurenciji i onda posljednjeg dana mjeseca travnja u ogledu sa Slaven Belupom upisao svoj debi u udarnom sastavu.

Četiri dana kasnije, opet se njegovo ime našlo među onih 11 koje je Paminjo poslao na travnjak kontra Lokomotive i koji su, uz asistenciju trojke koja je ušla s klupe, stigli do prve ovosezonske gostujuće pobjede Istre 1961.

- Nisam bio nestrpljiv. Došao sam kasno u Pulu, malo nespreman, nisam prošao pripreme te sam bio svjestan da na svakom treningu moram dati svoj maksimum i čekati da mi trener ukaže šansu. Krenuo sam u drugoj momčadi, ali to je neka sasvim druga razina, ta Treća liga. Ne može se to mjeriti s prvoligaškim utakmicama i tempom koji je na njima, teže je odigrati jedno poluvrijeme u Prvoj ligi nego dvije trećeligaške utakmice i to se potvrdilo na mom debiju - prisjetio se Ivan Šimurina, stoper Istre 1961, ogleda protiv Slavena.

- U završnici utakmice počeli su me hvatati grčevi zbog kojih sam i zamijenjen. Protiv Lokomotive je već bilo bolje, ali i na toj sam utakmici imao malo problema s grčevima, trpio zadnjih 15 minuta, na kraju sam tražio izmjenu i trener me odlučio izvaditi u samoj završnici. Vidi se da dugo nisam igrao prvoligaški nogomet, no vjerujem da ću već na sljedećoj utakmici bez problema moći odraditi svih 90 minuta.(Ivica CEROVAC)

 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter