Šimunićev odvjetnik poslao žalbu Fifi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Davor Prtenjača, odvjetnik Josipa Šimunića, danas je poslao žalbu Fifinom Žalbenom sudu u vezi kazne zbog ustaškog skandiranja nakon utakmice dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda.

"Podnio sam žalbu Fifi u kojem tražimo obrazloženje odluke kojom se Šimunić kažnjava sa deset utakmica suspenzije i 30.000 švicarskih franaka. Također, zatražio sam uvid u spis, jer želim vidjeti tko ga je prijavio i s kojom argumentacijom. Vjerujem da ima više argumenata kojima bi se mogla dovesti u pitanje odluka Fife, a barem četiri ili pet su ključni, i svaki od njih bi mogao pobiti Fifinu odluku", izjavio je za Hinu odvjetnik iz Boeblingena kod Stuttgarta Davor Prtenjača.

Šimunić je po završetku utakmice uzeo mikrofon, te nekoliko puta uzviknuo "Za dom", na što mu je publika s tribina odgovorila sa "Spremni".

Disciplinska komisija Fife je takvo ponašanje okarakterizirala diskriminatornim. "Igrač i publika su koristili povik kojeg je tijekom Drugog svjetskog rata koristio fašistički ustaški pokret. Stoga je Disciplinska komisija zaključila kako je njihovo ponašanje bilo diskriminirajuće. Uzevši u obzir sve okolnosti ovog slučaja, posebice ozbiljnost incidenta, komisija je odlučila kazniti igrača sa 10 utakmica neigranja i 30.000 švicarskih franaka", priopćila je Fifa prije dva dana objavljujući kaznu za Šimunića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter