Simple Minds sutra u Zagrebu


Izbor Male dvorane zagrebačkog Doma sportova sa svojih tri tisuće sjedala i još dodatnih 800-tinjak mjesta na parteru čini se mudrim i gotovo optimalnim organizacijskim i akustičnim rješenjem za koncert legendarnog škotskog rock sastava Simple Minds koji u glavnom gradu Hrvatske svira u utorak u okviru svoje svjetske turneje Greatest Hits Tour.

Posljednji put nastupili su u Hrvatskoj u splitskoj Spaladium Areni koncem 2009. godine, kada su energičnim nastupom, unatoč dobu frontmena Jima Kerra, gitariste Charlieja Burchilla i bubnjara Mela Geynora (s pridruženim basistom Eddiejem Duffyjem), oduševili oko 6.000 Splićana.

Grupa koja je producirala više od dvadeset top 10 britanskih hitova, snimila čak pet albuma koji su bili u vrhu ljestvica i prodala više od 35 milijuna nosača zvuka, izaći će u utorak na scenu Male dvorane Doma sportova u 20.45 sati. Koncert je na turneji podijeljen u dva seta, ukupnog trajanja 2 sata i 15 minuta.

Simple Minds u Zagreb dolaze u postavi koja uključuje dva originalna člana - legendarnog vokala i frontmana Jima Kerra i gitarista Charlieja Burchilla, te bubnjara Mela Gaynora (bubnjara s najdužim stažem u bendu), klavijaturista Andyja Gillespieja i basista Ged Grimesa. Također, sa sobom donose i kompletnu produkciju koja ih prati na svim stepenicama turneje, što najavljuje audio-vizualni užitak jednak onom za nastupa u Londonu, Berlinu i Parizu.

Sastav ujedno radi i na novim materijalima, a izlazak novog albuma predviđen je za kraj ove godine. Ulaznice za zagrebački koncert su u prodaji po cijeni od 200 kuna, a ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena će im iznositi 230 kuna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter