Simply Red posljednji put pred publikom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je vec spremno za posljednji, oproštajni koncert grupe Simply Red koja danas, u okviru svoje romanticne turneje Greatest Hits 25, nastupa u ljubljanskoj Hali Tivoli.

Mick Hucknall - pjevac, tekstopisac i koproducent Simply Reda odlucio je nakon 25 uspješnih godina raspustiti bend koji je obilježio pop povijest i to zato što želi krenuti nekim drugim glazbenim pravcima, a to nažalost ne može sa svojom starom grupom jer, kako je rekao, ljudi na koncertima ocekuju najvece i najpoznatije hitove, a ne nove materijale. Album ''Tribute to Bobby'' najavljuje smjer u kojem Mick Hucknall želi krenuti, a to je siroviji rock'n' roll zvuk 50-ih koji možda nece biti toliko komercijalno uspješan kao prepoznatljivi zvuk Simply Reda, ali 25 godina je bilo sasvim dovoljno, objasnio je Mick jednom prilikom.

Iako bend tijekom turneje izvodi stare i poznate hitove, Mick je ipak odlucio vjernoj publici ponuditi malo drugacije i modernije aranžmane. Tako ce pjesma ''Say You Love Me'' za koju Mick vjeruje da je najbolja pjesma koju je ikada napisao, dobiti novi ubrzaniji zvuk, kao i pjesma ''Your Mirror'' koja je vec imala pomalo zastarjeli aranžman. Karizmaticni pjevac grupe Simply Red, kako i sam kaže, ipak ne planira u potpunosti otici u mirovinu i ostaviti mikrofon i olovku zauvijek, vec samo krenuti drugacijim putem. Želi imati više vremena za svoju djevojku i kcerku koju su dobili prije dvije godine, te se mora i dalje pažljivo brinuti o vinskom podrumu na Siciliji i o rijeci u Irskoj gdje uzgaja losose i svojim primjerom podiže medu ljudima svijest o ocuvanju okoliša.

A kako bi Mick Hucknall i Simply Red posljednji put uživo oduševili evergreen-skladbama, produkcijska ekipa vec je sve pripremila. U backstageu ih cekaju sobe opremljene sofama i ogledalima te prigušeno i romanticno osvjetljenje. Ne žele kavijar, crne zidove, humus ili dijetnu Colu kao što to vole neki izvodaci, ali ocekuju ono esencijalno za njihovo potpuno zadovoljstvo u Ljubljani; to su najfiniji pjenušac, luksuzni Mercedes S-klase i što je najvažnije - raspoloženu publiku. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter