Simpatičan i zabavan "Graškolino"


Brojna je publika prisustvovala, u pulskom Circolu, premijeri predstave Udruge Birikina "Graškolino", osmišljenoj prema motivima priče "Princeza na zrnu graška".

Na jednostavan i simpatičan način, djeci zabavno, uz duhovite upadice i humor, ispričana je priča o zdravom i nezdravom, uz neizostavne po(r)uke o dobroti, prijateljstvu, poštenju, kao i (ne)vjerojatnom te o simpatičnosti i jednostavnosti.

Autor teksta je Dejan Gotal, jednostavnu, ali efektnu scenografiju ostvario je Davor Valčić, a oblikovanje pjevanih dionica potpisuje Goran Brajković. Glume Dejan Gotal, Vesna Mileta Laković i Melisa Kamenčić.

Sve te poruke prezentirane su djeci na ležeran način, razigrano, i u primjerenom obliku, i što se tiče samoga trajanja predstave i što se tiče ove dobro poznate teme obrađene na malo drukčiji način.

Vrijedni akteri ove predstave pokazali su da za jednostavne kazališne forme nije potreban velik budžet, već prije svega dobra volja i mašta.

Cijeli je Circolo bio za tu priliku "obogaćen" patuljcima, vilama, Djedom Mrazom i jednim sasvim neobičnim snješkom, pretvarajući tako prostor u pravu zimsku bajku, što se djeci dakako silno dopalo. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter