Simone Beck Mocenni na Galovićevoj jeseni

Simone Beck Mocenni (V. BEGIĆ)
Simone Beck Mocenni (V. BEGIĆ)

Galovićeva jesen, manifestacija koja će se ove godine održati u Koprivnici od 24. do 26. listopada, već dvije godine ima i međunarodni karakter. I ove će godine, dakle, sudjelovati inozemni pjesnici, a među njima je i Simone Mocenni Beck, milanski autor s pulskim korijenima.

Mocenni Beck se inače bavi skulpturom, slikanjem i pisanjem podjednako uspješno poezije i proze za što je dobio brojne nagrade i priznanja. Od ostalih autora iz inozemstva sudjelovat će: Claude Ber (Francuska), Milosz Kamilo Manasterski (Poljska), Ljudmila Snitenko (Rusija) te Ivo Frbežar (Slovenija).

Od domaćih pjesnika predstavit će se Božidar Bezinščak Bagola, Josip Cvenić, Mirko Ćurić, Andrijana Kos Lajtman, Vjekoslav Prvčić i Rikardo Staraj. Na festivalu će gostovati i Muriel Calvet, ravnateljica Fondacije Saint-John Perse, koja se bavi djelom i ostavštinom tog francuskog nobelovca.

Festival književnosti Galovićeva jesen dodjeljuje nagradu za najbolje djelo zavičajne tematike, nagradu Mali Galović za pjesničke i prozne radove učenika osnovnih i srednjih škola i tri nagrade za neobjavljenu kratku priču na temu identiteta.

Ovogodišnji finalisti za Nagradu "Fran Galović" za najbolje djelo zavičajne tematike su Boris Domagoj Biletić "Istarski pisci i obzori" (književna studija), Mirjana Buljan "Zamračenje" (roman), Mirko Ćurić "Braća u poniženju" (priče), Mihaela Gašpar "Mitohondrijska Eva" (roman), Dražen Ilinčić "Posljednji korak" (roman), Antun Jozing "Mrtvi se ne vraćaju" (roman) te Delimir Rešicki "Dronjci na hrpi" (autobiografske priče), dok su dobitnici Nagrade "Fran Galović" za kratku priču Marica Betlehem Cecelja "Virtualni krug", Matija Ivačić "Znam, ne znam" te Silvija Šesto "Mjesto na kojem me okrznuo čovjek".

Organizatori ove manifestacije su Enerika Bijač (predsjednica), Silvija Ferenc, Marko Gregur, Dubravka Kovačić i Darko Pero Pernjak, pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizatori su Grad Koprivnica i Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter