Simic istraživao atentat na Pukanica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cvetko Simic, cije je raskomadano tijelo sredinom mjeseca nadeno u zagrebackom jezeru Jarun, nakon atentata na Ivu Pukanica poslan je u Zagreb po naredbi Darka Šarica, osumnjicenog da je medunarodni narkoboss, piše beogradski Blic.

Simicev zadatak bio je ispitati što se dogada u Hrvatskoj, koga policija sumnjici za zlocin te koji su srpski policajci ukljuceni u istragu Pukanicevog ubojstva.

- Nakon eksplozije bombe na parkingu redakcije Nacionala u Zagrebu, u kojoj su stradali Ivo Pukanic i Niko Franjic, ušli smo u trag SMS-u koji je glasio: "U Zagreb stiže djevojcica". Cekali smo da vidimo tko ce iz Srbije krenuti u Hrvatsku i tako došli do Simica. On je jedina osoba s kriminalnim dosjeom koja je u to vrijeme prešla granicu Srbije s Hrvatskom i uputila se u Zagreb, kaže izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Navodi da je osoba koja je poslala SMS i Simica u Zagreb suradnik Šarica, vrlo mocan u srpskom podzemlju, koji je sa Šaricem u bliskim poslovnim vezama, koje su trenutno predmet istrage.

- Taj se SMS mogao odnositi i na nekog drugog, ali vec dan kasnije bili smo sigurni da se radi o Simicu, tvrdi neimenovani izvor iz policije. Naime, Simic se jutro nakon "tajnog" sastanka srpskih i hrvatskih policajaca, koji je održan odmah nakon ubojstva Pukanica i Franjica, pojavio u hotelu u kojem je sastanak održan te se raspitivao tko je od srpskih policajaca bio ondje. Takoder, u hrvatskom podzemlju ispitivao je u kom smjeru ide istraga.

Hrvatska policija ušla je u trag tim kontaktima i zbog toga je u istrazi ubojstva Pukanica privela i Simica. Iako je kod njega tada nadena izvjesna kolicina narkotika i eksploziva, ubrzo je pušten, kako se pretpostavlja, zbog dogovora sklopljenog s policijom.

Što je Simic ispricao policajcima u Zagrebu i kakav je bio dogovor koji mu je omogucio puštanje iz pritvora, ispituje se u istrazi njegovog ubojstva kao moguci motiv zlocina, kaže izvor Blica.


Podijeli: Facebook Twiter