Simbolična utrka s olimpijskim plamenom otvara natjecanje

Višnja Popović, Elena Puh Belci i Elvira Krizmanić Marijanović (M. MIJOŠEK)
Višnja Popović, Elena Puh Belci i Elvira Krizmanić Marijanović (M. MIJOŠEK)

Sutra će se na stadionu SRC Uljanik-Veruda, s početkom u 8.15 sati, održati druga sportska manifestacija "Združena atletika" koju, uz potporu Grada Pule, organizira Škola za odgoj i obrazovanje Pula. Atletskom mitingu prethodila je današnja Specijalna olimpijada Hrvatske, a riječ je, kako su prigodno istaknule na jučerašnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnica Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, o dijelu projekta "Zajedno do znanja".

Svi su podjednako važni

U projektu "Zajedno do znanja" sudjeluje 101 dijete i 83 pomoćnika u nastavi.

- Jedna od aktivnosti projekta je i ovaj atletski miting u kojem će sudjelovati učenici s teškoćama u razvoju i njihovi pomoćnici u nastavi iz Labina, Poreča, Pazina, Umaga i Pule, pojasnila je pročelnica Krizmanić Marjanović, dok je Puh Belci naglasila da je lijep pogled na djecu na čiji su uspjeh ponosni jer su svi podjednako važni.

Ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Višnja Popović navela je, pak, da će na mitingu sudjelovati 65 učenika i 65 partnera (kolega iz škola) te 50-ak pomoćnika u nastavi iz 17 istarskih škola, dok se sveukupno očekuje između 300 i 400 sudionika mitinga iz svih krajeva Hrvatske, od Vukovara do Šibenika, pa čak i Slovenije.

Sudjeluju i policajci

- Posebnost će biti utrka na sto metara gdje će prvih 50 metara trčati partneri, a drugih 50 metara učenici sa svojim pomoćnicima u nastavi, najavila je Popović.

Na svečanom otvorenju mitinga, oko 8.30 sati, na SRC Uljanik-Veruda, održat će se Law Enforcement Torch Run, simbolična utrka s olimpijskim plamenom. U utrci će sudjelovati policijski službenici Policijske uprave istarske i polaznici Policijske škole Josip Jović, koji će zajedno sa sportašima Specijalne olimpijade donijeti simbolični olimpijski plamen i time otvoriti natjecateljski dio mitinga te će na taj način dati svoj doprinos podizanju svijesti o važnosti združenih sportova i Specijalne olimpijade. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter