Silvio Uckar pobjednik Trke na viticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Silvio Uckar iz Barbana ovogodišnji je pobjednik Trke na viticu s ukupno osvojenih 10 bodova. Ovo je Uckaru drugi naslov u dosadašnjih devet nastupa, buduci da je 2003. bio slavodobitnih Trke na prstenac.

Trka na viticu bila je vrlo napeta, iako pocetak prve trke od tri nije previše obecavao. Uzbudenje je poraslo kad je debitant Luka Kancelar iz Frkeci pred kraj prve trke pogodio drito u sridu, i odmah preuzeo vodstvo. Druga trka vec je bila puno plodnija puntima i pale su cak dvije sride, kao i u trecoj trci nakon koje smo imali izjednacenje, prvo nakon više od deset godina.



Naime, u završnici su i Luka Kancelar i Silvio Uckar imali po šest punti, pa je o pobjedniku Trke na viticu odlucivalo pripetavanje. Nakon uzbudljive prve trke grand finala, oba su konjanika ponovo imala po osam bodova, zbog cega je uslijedila i druga trka iz koje je Uckar izašao kao pobjednik.

Iako je u toj Trki Luka Kancelar promašio viticu, ispracen je veliki pljeskom koji je zaslužio svojim fantasticnim prvim nastupom uopce na Trki. U Barban je stigla i delegacija iz Sinja, pa je tako Trki na viticu prisustvovao i lanjski pobjednik Alke Ante Zorica. (P. SOFTIC MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter