Silvia Fiamengo vodit će labinsku knjižnicu

Moderna gradska knjižnica (I. RADIĆ)
Moderna gradska knjižnica (I. RADIĆ)

Silvia Fiamengo imenovana je za ravnateljicu Gradske knjižnice Labin na četverogodišnji mandat odlukom Gradskog vijeća na ovotjednom zasjedanju. Ova 31-godišnja profesorica hrvatskog jezika i književnosti i diplomirana bibliotekarica iz Labina naslijedit će privremenu ravnateljicu knjižnice Danielu Mohorović, inače direktoricu Pučkog otvorenog učilišta. 

Dio oporbenih zastupnika bio je protiv ili suzdržan pri glasanju jer komisija za izbor i imenovanja uopće nije obrazložila svoj prijedlog. Naime, predsjednik tog odbora Valter Glavičić iz vladajućeg IDS-a samo je izvijestio da je među dvije kandidatkinje prijavljene na javni natječaj, obje s ispunjenim uvjetima, komisija prednost dala Fiamengo. Druga aspirantica bila je profesorica talijanskog jezika i književnosti i diplomirana knjižničarka Majda Milevoj Klapčić.

Željko Ernečić (SDP) ustvrdio je da ovakav način izbora samo potvrđuje kako se kadrovira u ustanovama i poduzećima u vlasništvu Grada.

- Fiamengo već tri godine radi u knjižnici i dobro je upoznata s problematikom ustanove, kazao je Glavičić naknadno. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter