Silvestrovo u Svetim srcima i brodvejski dijamanti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert pod nazivom "Silvestrovo u Svetim srcima" postao je već tradicionalan u ovom pulskom muzejsko-galerijskom prostoru. U organizaciji Istarske glazbene scene mladih u ponedjeljak navečer predstavili su se sopranistica Cynthia Hansell Bakić, pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk i violinist Petar Njegovan, i to programom naslovljenim "Diamonds of Broadway".

Brojna je publika aplauzima i dvostrukim pozivom na bis nagradila aktere ovoga koncerta, koji su proveli nazočne kroz melodije iz popularnih mjuzikla.

Hansell Bakić je uz glasovirsku pratnju Ivanović Ocvirk vrlo razigrano i nadahnuto izvela "I could have danced all night" iz "My fair lady", a potom "The sound of Music", "My favorite things" i "Do Re Mi" iz "The sound of Music". Njezina interpretacija je cijelo vrijeme bila vrlo sugestivna, uz veseo, ali nenametljiv scenski nastup, kao i kod izvedbe "Smoke gets in your eyes" iz mjuzikla "Roberta".

Posebno se publici svidjela pjesma iz "Čarobnjaka iz Oza", popularna "Over the rainbow", a uz osjećaj za dinamiku i bogatu melodijsku liniju izvedene su dionice iz Bernsteinove "West Side Story". Program je priveden kraju poznatim Gershwinovim skladbama, gdje je posebno izražajna bila izvedba "Summertimea" iz "Porgy and Bess".

No, nije samo poznata sopranistica izmamila aplauze. Tu je bio i mladi violinist Petar Njegovan, koji je nastupio proljetos i na manifestaciji "Vesna, glazbene mladice". On iz nastupa u nastup pokazuje sve bolju tehniku, odnjegovanu muzikalnost te osjećaj za kontrapunkt, dinamiku i svaku pojedinu partituru, a njegova je izvedba vrlo suptilna, lirska, nadahnuta, razrađena.

Izveo je Massenetoovu "Meditation" i Schumannovu "Sonatu u a-molu", uz glasovirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk, koja se još jednom predstavila kao vrlo pažljiva korepetitorica i koja zaslužuje pohvale i za organizaciju ove već etabilirane manifestacije kojom se opraštamo od još jedne godine.

Koncert su osim Istarske glazbene scene mladih omogućili i Arheološki muzej Istre, Turistička zajednica grada Pule, Istarska županija - Odjel za kulturu, Istarsko narodno kazalište i hotel Park Plaza Histria. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter