Silvestrovo u Svetim Srcima

(D. Memedović)
(D. Memedović)

Šestu godinu zaredom u muzejsko-izložbenom prostoru Svetih Srca održan je koncert iz ciklusa Silvestrovo u Svetim Srcima. Nastupili su sopranistica Ljiljana Čokljat, bariton Ronald Braus, pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk, koja je i organizatorica te dramski glumac Velimir Čokljat.

Braus se ovdje pokazao i kao izvrsni zabavljač, dobrano nasmijavši i prisutnu publiku koja je u sat vremena trajanja koncerta mogla poslušati zanimljive arije i duete.

Koncert je započeo mladi svirač roga, 12-godišnji Noel Vrenetar, koji je izveo „Liričan za rog i klavir“ Emila Cossetta. Potom su startali Ljiljana Čokljat i Braus, a između njihovih nastupa poeziju je kazivao Velimir Čokljat, dobro poznato lice s malih ekrana, koji je glumio u brojnim serijama i filmovima.

Posebno je nadahnuta bila izvedna dueta Marice i Župana iz operete „Grofica Marica“, koju su Braus i Ljiljana Čokljat izveli vrlo nadahnuto, a Braus je tu uspio zabaviti publiku aluzijama na neke činjenice iz svakodnevice, s puno humora i s((p)retno osmišljenim nastupom.

Bilo je tu arija i iz Tijardovićeve „Mala Floramye“, odnosno simpatičan duet Missili Bissili i šjor Bepa, te arija Susette iz iste operete. Budući da je riječ o renomiranim umjetnicima, ne čudi sjajan nastup, a Velimir Čokljat upotpunio je večer kazivanjem stihova raznih autora, od Damira D. Ocvirka, Maka Dizdara, Antuna Nizetea do Lucijana Kordića.

Sopranistica Čokljat i bariton Braus dojmljivo su izveli i arije iz Leharove „Vesele udovice“, te Jusićev duet iz mjuzikla „Dundo Maroje“.

Kraj je bio u znaku Verdijeve „Napitnice“ iz „Traviate“, a tu se ovim umjetnicima pridružio i mladi pulski bariton Patrik Andreja. Publika je nagradila sve umjetnike iskrenim, toplim aplauzom u hladnoj zimskoj večeri.

Organizatori koncerta bili su Arheološki muzej Istre, Turistička zajednica grada Pule, Istarska glazbena scena mladih i Park Plaza Histria. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter