Silovito nevrijeme u Njemačkoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olujno nevrijeme zahvatilo je dijelove Njemačke u utorak navečer i paraliziralo željeznički promet, piše u srijedu list Spiegel na svojoj internetskoj stranici.

Grmljavinsko nevrijeme osobito je pogodilo istočne i južne dijelove Njemačke, gdje je čupalo drveće i zaustavilo željeznički promet. U prekidu je bio sav promet u i iz Frankfurta, a zbog drveća na tračnicama zatvorena je i brza željeznička linija između Münchena i Berlina te između Berlina i Hamburga. Promet je normaliziran u srijedu ujutro, što su željno dočekali deseci tisuća blokiranih putnika.

Unatoč jakoj kiši i vjetru, zračna luka u Frankfurtu bila je zatvorena samo pola sata.

Ljudskih žrtava nije bilo, tek ih je nekoliko lakše ozlijeđeno, ali je stradalo 250 svinja na farmi u Feldkirchenu u Bavarskoj jer je udar munje izazvao požar na farmi. Oštećeni su brojni automobili, a vatrogasci u Berlinu imali su čak 180 intervencija u jednoj večeri.

Nevrijeme se "prelilo" i preko granice i zahvatilo pokrajinu Gornju Austriju, gdje je također zabilježena materijalna šteta. U obje zemlje nevremenu su prethodile ekstremne vrućine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter