Silovatelji pokušali Indijku (i) pregaziti autobusom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napadači koji su silovali studenticu u autobusu u New Delhiju pokušali su je nakon napada i pregaziti, izvijestio je u srijedu indijski tisak citirajući izvješće policije.

Dečko studentice, pretučen željeznom šipkom i izbačen iz autobusa nakon što su napadači više puta silovali mladu ženu, uspio ju je na vrijeme maknuti izvan dosega autobusa kojim su je kanili pregaziti, proizlazi iz izvješća policije.

Kako javlja nekoliko dnevnika i TV-postaja, mlada žena, preminula u subotu navečer od posljedica silovanja, ugrizla je trojicu svojih napadača u pokušaju bijega.

Uhićeno je šest osoba. Pet muškaraca trebalo bi se u četvrtak naći pred posebno sazvanim sudom zbog ubojstva i silovanja. Šestom optuženiku, koji navodno ima 17 godina, trebao bi suditi maloljetnički sud ali mu se sprema medicinsko ispitivanje radi provjere dobi, izjavio je u srijedu glasnogovornik policijske uprave Delhija.

Odvjetnici sa suda u New Delhiju koji treba suditi optuženima najavili su u srijedu da će odbiti braniti šestero osumnjičenika.

"Odlučili smo da se nijedan odvjetnik neće pojaviti na obrani optuženih jer bi bilo nemoralno braniti ih", rekao je Sanjay Kumar član Odvjetničke komere Saketa.

Po riječima Kumara, 2.500 registriranih odvjetnika na sudu odlučilo je "ostati po strani" ne bi li osigurali "brzu pravdu", što znači da će odvjetnici osumnjičenih morati biti službeno dodijeljeni. Ako se osumnjičene proglasi krivima prijeti im smrtna kazna, rekao je u utorak ministar unutarnjih poslova Sushilkumar Shinde. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter