"Silni" na putu za rezalište


Djelatnici Lučke kapetanije Pula, pulske Lučke uprave, Dezinsekcije Rijeka, Obalne straže, vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Pula, članovi županijskog Stožera za onečišćenje mora, ronioci, djelatnici Uljanika i posade dizalica Divić i Dobra okupili su se jutros na lokaciji Molo Carbone s ciljem da podignu "Silnog" s dna i otprate ga na posljednje putovanje.

"Silni" je ime Brodospasovog broda koji je stradao polovicom studenog na privezu kada su uslijed jake bure popustile privezne užadi na novogradnji "Apollo". Brod - platforma je nekontrolirano otplutala prema gatu Molo Carbone gdje su na vezu bili Brodospasovi brodovi za opskrbu platformi. Platforma je udarila u "Silni" u trenutku kada na njemu nije bilo posade. Stradalih na sreću nije bilo, ali nastala je značajna materijalna šteta na "Apollu" i trajna na "Silnom", koji se od tog udarca neće oporaviti.

"Silni" će svoje putovanje okončati na Uljanikovom otoku, na obali Galeb, gdje će s njega biti skinuta sva koliko toliko sačuvana oprema, a ostatak će biti pretvoren u staro željezo. (L. SLIJEPČEVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter