Šilipetrova "Koza" u Beogradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U beogradskom studentskom kulturnom centru prošloga je tjedna otvoren 2. medunarodni bijenale akvarela maloga formata na kojem je izmedu ostalih izlagao i pulski likovni umjetnik Vedran Šilipetar.

- Da bi se pokazala sva carolija palete ove vodene tehnike umjetnici su se potrudili da motiv iskažu kroz sazvucje bojenih vrijednosti od apstraktnih do karakteristicnih formi kroz naglašen crtež uz podvucen plasticni moment, ili njegovo potpuno gubljenje do maglovitog izražavanja, ili kroz uprošceni kolorit koji zadržava toplu notu.

Stigli su radovi 151 umjetnika iz svih zemalja regije od kojih je žiri odabrao 93 autora. Ova je izložba potvrda da Beograd treba manifestaciju kao što je bijenale akvarela, kazala je prilikom otvorenja izložbe povjesnicarka umjetnosti Ljiljana Subotic.

Predstavili su se autori iz šire regije: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Srbije i Crne Gore, a Šilipetar je Hrvatsku ovom prilikom predstavljao radom "Koze" u tehnici akvarela i olovke formata 15x 10 centimetara.


Podijeli: Facebook Twiter