"Silicone soul" u subotu na Slurp! festivalu

Silicone Soul najpoznatiji su po planetarnom hitu "Right On" (foto: Electronic-sets.com)
Silicone Soul najpoznatiji su po planetarnom hitu "Right On" (foto: Electronic-sets.com)

Legendarni škotski elektronički duo Silicone Soul, najpoznatiji po planetarnom hitu "Right On", nastupit će u subotu na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo u okviru trećeg ovoljetnog izdanja Slurp! festivala.

Ovaj je dvojac na turneji u povodu deset godina rada njihove poznate izdavačke underground kuće Darkroom Dubs, čije su kompilacije već prvih godina postajale neizostavni sadržaj svakog deep-tech house DJ casea. Podršku će im u subotu na glavnoj pozornici pružiti pulski DJ-evi Bebetto i Arszenik, dok će u grotlu nastupiti ekipa zagrebačkog Ekstrakta u sastavu Mimi, Labud, Ganik i Novell.

Craig Morrison i Graeme Reedie, dvojac koji čini Silicone Soul, još su koncem 90-ih godina zauzeli posebno mjesto na prenapučenoj sceni elektronske plesne i house glazbe, zahvaljujući dubini i kvalitetnih njihovih glazbenih radova, poznavanju glazbenog naslijeđa i stalnom glazbenom razvoju. Spadaju među rijetke glazbenike koji su se, unatoč prilici da iz underground zakorače u mainstream, odlučili ostati vjerni svom originalnom izričaju. Takva prilika pružila im se 2001. godine nakon izdavanja planetarnog hita "Right On" (featuring Louise Claire Marshall), po kojem je ovaj škotski tandem i danas najpoznatiji. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter