"Silent Killer": Istinite priče o zaraženima HIV-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Silent Killer" ime je projekta začetog 2009. godine u Indiji. Do sada se razvio u nekoliko različitih grana umjetnosti s namjerom da se pomogne djeci i ženama zaraženih HIV-om ili oboljelim od AIDS-a, koji su štićenici MILANA organizacije u Bangaloreu, u Indiji.

U utorak i u srijedu u 20 sati u INK-u bit će odigrane plesne predstave "Za Uvijek" i "Moje ime je Nisha", autorice Maje Drobac, nastale pod zajedničkim imenom "Silent Killer", a inspirirane istinitim pričama štićenika MILANE.

U prvoj, naslovljenoj "Za Uvijek", glazbu i tekstove potpisuje

Sven Buić, a koreografiju i izvedbu Maja Drobac i Zvonimir Kvesić. To je istinita priča dvoje mladih ljudi koji su s navršenih osamnaest godina života odlučili stupiti u brak. Mladić je zaražen virusom HIV-a, a djevojka nije. Predstava se bavi propitkivanjem njihovih osjećaja o odluci koju moraju donijeti.

"Moje ime je Nisha" nastala je u koreografiji i izvedbi Maje Drobac, glazbu je realizirao Marko Grbac Knapić, a savjetnica je

Andrea Gotovina. Istinita je to priča o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj virusom HIV-a koja odluči krenuti u potragu za svojim ocem…

Partneri u projektu su Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula i Zagrebački plesni centar uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Pomoć su pružili i Plesni centar Tala Zagreb, Kaya Yoga & Pilates Studio Pula, Bodyelement Studio Zagreb, pulski Studio Zaro, Nupura School of Bharatanatyam iz Bangalorea te dakako MILANA organisation Bangalore.

Na ovom su projektu surađivali: Srikanth Kolari, Chitra Arvind, Saša Čabaravdić, Vjeran Juhas, Lena Čabrunić, Vibor Juhas, Vanja Marković, Romina Vitasović, Rade Radolović, Marko Bolković, Desanka Janković, Arka Mukhopadhyay, Promona Sengupta, Marijana Janjić, Siniša Pilepić, Petra Cerkovnik, Emma Biscossa, Carlotta Maso, HUHIV/CAHIV, Sven Buić, Marko Grbac Knapić, Zvonimir Kvesić, Andrea Gotovina, Suma Krishnamurti, Dean Bertoldi, Nataša Moskaljov, Saša Bogojević i djeca iz MILANE. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter