Šikute i Društveni centar Rojc povezuje radio

(Andi BANČIĆ)
(Andi BANČIĆ)

Inicijativa potekla iz Društvenog centra Rojc, otvorena platforma s projektom radija u zajednici, predstavljena je za vikend u Savičenti uz suradnju grupe Šikuti Machine. Radio u zajednici i za zajednicu dio je projekta kojim se informira javnost i okupljaju suradnici koji će kreirati takav radio trenutnog radnog naziva RojcRadio. Iz Šikuta su poručili da bi mu rado izmijenili ime pa su predložili naziv "Šikuti radio u Rojcu".

Radio u zajednici zamišljen je kao internetski portal kroz koji bi se plasirao i radijski sadržaj. U zagovaračkom procesu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, udruga Merlin organizira ciklus radionica i predavanja o svrsi community radija.

Kako uobičajeno biva u dnevnom boravku poli Marjana Ferlina, Šikuti Machine su i prošle subote obogatili večer izložbom slika. Ovoga puta predstavili su radove Marjana Šopara. Slike nisu bile na platnima, već na kartonskim kutijama budući da odbačena kartonska ambalaža služi arhitektu Šoparu kao podloga za oslikavanje. Udruzi je donirao nekoliko stotina svojih radova koji su izloženi i na poklon ponuđeni posjetiteljima, ostalo će biti deponirano u šikutsku zbirku umjetnina.

Projektu se pridružio i Livio Morosin glazbenim prilogom to jest promocijom pjesme "Val piu un bicchier di Dalmato" koju izvodi zbor Lino Mariani, a produkcijski ju je obogatio Livio. Pjesma je nastala u suradnji s radionicom Remiks identiteta udruge Metamedij koju su u Rojcu vodili Dario Marušić, Goran Farkaš i Marino Morosin. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter