SIK traži preispitivanje odluke o Višnjicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo objavili vijest da dosadašnji direktor pulskog Vodovoda Darko Višnjic sredinom kolovoza odlazi na mjesto direktora Hrvatskih voda - vodnogospodarskog odjela Rijeka, u utorak je reagirao Sindikat Istre i Kvarnera.

U priopcenju koje su poslali na adresu Hrvatskih voda, ministru Tihomiru Jakovini, premijeru Zoranu Milanovicu i medijima, a koji potpisuje predsjednik SIK-a Bruno Bulic, istaknuto je da smatraju da je važno da se zna da je Opcinsko državno odvjetništvo u Puli 28. ožujka protiv Višnjica podiglo optužnicu zbog pocinjenja produljenog kaznenog djela protiv slobode i prava covjeka i gradanina - povredom prava na rad i drugih prava iz rada.

- Nakon dostavljene obavijesti nemamo saznanja o pokrenutom postupku, ali u uvjerenju da obnašanje odgovornog posla direktora VGO-a pretpostavlja besprijekorni opis osobe koja preuzima takvu funkciju, nadamo se da ce biti ozbiljno razmotrene cinjenice vezane za dosadašnji rad i ponašanje gospodina Višnjica, piše u priopcenju SIK-a.

Kako su istaknuli u SIK-u, vijest o njegovom imenovanju ih je jako iznenadila s obzirom na njegovo nezakonito i nesavjesno ponašanje posljednjih godinu dana zbog cega su 31. svibnja prošle godine podnijeli kaznenu prijavu.

Iz ureda generalnog direktora Hrvatskih voda u utorak su nas izvijestili da je kao uvjet natjecaja za imenovanje direktora VGO-a Rijeka bilo potrebno da kandidat, izmedu ostalog, dostavi izjavu da ne postoje zapreke za zasnivanje radnog odnosa prema obrascu na internet stranici Hrvatskih voda, vlastorucno potpisani izvornik, potvrdu da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak, odnosno da kandidat nije osuden za kazneno djelo, i to izvornik, što je Višnjic dostavio.


Podijeli: Facebook Twiter