SIK prestaje s radom u Vodovodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sindikat Istre i Kvarnera oglasio se priopcenjem u kojem navodi da ovaj sindikat, nakon otkaza sindikalnom povjereniku i intenziviranih pritisaka prema clanovima sindikata, prestaje djelovati u Vodovodu. Navodi da su pod strahom pokleknuli i posljednji clanovi u ovoj gradskoj tvrtki te je pokrenuto gašenje podružnice.

"Strah je ucinio svoje. Desilo se ono što smo u sindikatu mogli i ocekivati s obzirom na zbivanja oko izvanrednog otkazivanja sindikalnom povjereniku zbog kojih je Vodovod bio jednom od najaktualnijih tema u SIK-u, koju je pratila i javnost.

Ispunile su se tako namjere poslodavca potpomognute politikom Grada, ali i ponašanjem drugog sindikata (SSKH) da se iz Vodovoda maknu oni koji su im smetali u buducim planovima, a zbog cije su upornosti i glasnosti, pod prijetnjom tužbi, prošle godine morali odustati od rezanja prava radnika utvrdenih kolektivnim ugovorom.

Bez SIK-a otvorena su im širom vrata da ove godine ucine ono što prošle nisu smjeli - radnicima Vodovoda smanje regres i božicnicu", stoji u priopcenju SIK-a, u kojem se dalje navodi da ce ovaj sindikat nastaviti svim pravnim i sindikalnim sredstvima bitku za poništenje nezakonite odluke o izvanrednom otkazu njegovom sindikalnom povjereniku s uvjerenjem da ce u tome uspjeti.


Podijeli: Facebook Twiter