SiK od petka u štrajku solidarnosti

Bruno Bulić (S. R.)
Bruno Bulić (S. R.)

Sindikat Istre i Kvarnera podržat će štrajkaše u Općoj bolnici Pula štrajkom solidarnosti, koji će početi u petak ujutro. Naime, štrajk solidarnosti po zakonu smije početi 48 sati nakon pokretanja temeljnog štrajka, koji je počeo danas u sedam sati.

Predsjednik SiK-a Bruno Bulić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare kazao da je jučer počelo izjašnjavanje članstva (njih 300 od ukupno oko 900 zaposlenih) te da će rezultati ankete biti poznati danas.

- SiK je većinski sindikat u Općoj bolnici i apsolutno podržavamo štrajk. Nismo bili uključeni u pregovore i možemo ići u štrajk solidarnosti. Moramo formirati štrajkaški odbor, a hoće li štrajk trajati dan, dva, tri ili do ispunjenja zahtjeva odlučit će se nakon što dobijemo rezultate ankete među članstvom, rekao je Bulić.

Osudio je postupke Ministarstva zdravlja koje, kaže, putem ravnatelja pojedinih bolnica u Zagrebu i Osijeku pozivaju zaposlenike na razgovore u četiri oka, prijete im i premještaju ih na druga radna mjesta. Toga u pulskoj bolnici, decidiran je, nema.

- Ova Vlada razgradila je socijalnu politiku Hrvatske, većih liberala koji provode ružan liberalni kapitalizam Hrvatska nije imala. Ovo je posljedica gospodarskog promašaja ove Vlade koji se pokušavaju krpati financijskim uštedama. Država je u debelom bankrotu, a stanje je neodrživo u svim segmentima društva, rekao je predsjednik SiK-a. Za svakog hrvatskog građanina, dodao je, više vrijedi jedan liječnik, nego bilo koji saborski zastupnik, zato liječnici i zaslužuju više plaće nego saborski zastupnici koji su, prema Buliću, "zlo ovog društva". (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter