Siječanj u INK-u: Reprize, gostovanja i premijera

Scena iz predstave "Knjiga o džungli" (D. ŠTIFANIĆ)
Scena iz predstave "Knjiga o džungli" (D. ŠTIFANIĆ)

Program Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula nastavlja se 14. siječnja s gostovanjem Odjela za glazbu pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile koji će izvesti šaljivu glazbenu dramu "La Cecchina" Niccoloa Piccinija. Reprize "Knjige o džungli" Rudyarda Kiplinga, produkcije INK-a na programu su 17. i 18. siječnja, dok će još jedna INK-ova produkcija, "Oštarica Mirandolina" Carla Goldonija biti reprizirana 20. i 21. siječnja.

Kerekeš teatar i HNK u Varaždinu u Puli će gostovati 24. siječnja s predstavom "Debitanti". Radi se o predstavi koja je inspirirana "Dekameronom" Giovannija Boccaccia, komediji situacije s izvrsnim dijalozima, i to pretežito na svima razumljivoj varaždinskoj kajkavštini bez suvišnih arhaizama. Kerekeš je predstavu radio u maniri srednjovjekovnih pučkih teatara namijenjenih ponajprije zabavi, u vrijeme kada su i ženske uloge igrali muškarci, a glumci su i sami bili redatelji.

Pulski Plesni studio Cool Step 25. siječnja će predstaviti završnu produkciju plesnog studija u režiji Tatjane Samuele Ban, dok će 28. i 29. siječnja biti održane premijera i repriza predstave "Silent Killer" Maje Drobac. Projekt "Silent Killer" je plesna predstava u dva dijela inspirirana radom s djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji. Prvi dio predstave suvremena je priča o ženi s ulice, koja je svjesna da je zaražena virusom AIDS-a, dok se drugi dio sastoji od suvremene rekonstrukcije klasične koreografije varnam (najkompleksnije forme klasičnog indijskog plesa, bharatanatjama) i govori o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj HIV-om koja kreće u potragu za ocem.

Zadnjeg dana siječnja pozornica INK-a bit će rezervirana za obilježavanje 60. godišnjice postojanja Društva Naša djeca. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter