Šijanska cesta: Uklanjanje stabala do sredine travnja

Rušenje stabala uz rub prometnice zahtijeva posebnu regulaciju (N. LAZAREVIĆ)
Rušenje stabala uz rub prometnice zahtijeva posebnu regulaciju (N. LAZAREVIĆ)

Kako je i najavljeno, jučer je počelo rušenje stabala uz Šijansku cestu zbog čega je uvedena nova regulacija prometa. Stabla se, naime, nalaze uz sam rub prometnice stoga njihovo rušenje zahtijeva posebne mjere opreza, posebno zbog mogućnosti pada stabla na prometnicu.

Zato se promet odvija po posebnoj regulaciji policije zatvaranjem ceste svakih pola sata. Takva regulacija potrajat će do 18. travnja kada se očekuje da bi stabla uz sam rub prometnice trebala biti uklonjena.

Rušenjem stabala na Šijanskoj cesti počela je priprema izgradnje četverotračne dionice od kružnog toga do Stancije Peličeti. Investitor su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost radova procjenjuje se na više od 42 milijuna kuna. Početak gradnje je zapravo druga faza rekonstrukcije ulaza u grad i dionice do Ipsilona koja će donijeti prometno rasterećenje prilikom ulaska i izlaska iz grada.

Prema projektu, izgradit će se ondje još pješačke i biciklističke staze te još dva kružna toka. Prvi će biti kod križanja kod Mercatora, a drugi kod Peličeta. Osim rotora, planirana je izgradnja pješačkog pothodnika, namijenjenog okolnim poljoprivrednicima. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter