Šijanska cesta bit će povremeno zatvorena


Rušenjem stabala uz Šijansku cestu na potezu od novog kružnog toka do čvora Peličeti počela je priprema izgradnje četverotračne prometnice. Danas će se, nakon jutarnje špice, dakle iza osam sati, povremeno zatvarati dionica od Mercatora do izlaza na Ipsilon radi uklanjanja stabala uz sam rub prometnice. Vozači se pozivaju na oprez i poštivanje signalizacije.

- Postaja Prometne policije zaprimila je obavijest da će Hrvatske šume u razdoblju od 24. ožujka do 18. travnja 2014. godine uz državnu cestu DC 66 (Šijanska cesta) obavljati sječu stabala. Iz navedenog razloga Hrvatske šume su od Hrvatskih cesta zatražili regulaciju prometa s obzirom da će biti nužno u potpunosti obustaviti promet u intervalima od oko pola sata, izvijestili su nas iz PU istarske.

Druga je to faza rekonstrukcije ulaza u grad i dionice do Ipsilona. Investitor su Hrvatske ceste, a vrijednost radova je procijenjena na više od 42 milijuna kuna. Gradit će se rotori kod skretanja za Mercator i na području Stancije Peličeti, a tijekom ljeta gradile bi se dvije nove prometne trake, dok bi na jesen krenula rekonstrukcija postojeće dionice.

Kuća obitelji Cindrić, koja se nalazi na trasi nove prometnice, bit će srušena. I to već za nekoliko dana. Nagodbom obitelji i Hrvatskih cesta riješene su formalno-pravna pitanja i dogovorena je naknade štete.

Od njihove kuće pa dalje prema Ipsilonu teška mehanizacija je u punom pogonu, ruše se i pile stabla, zasad unutar šume da stabla ne bi padala na prometnicu, no već danas će se rušiti uz prometnicu, uključujući i borove koji od prošlog ljeta prijete urušavanjem na Šijansku cestu, a o kojima smo u nekoliko navrata pisali. (N. SOFTIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 

 - GO02902307.jpg

Uklanjaju se stabla uz rub Šijanske ceste

 - GO02902301.jpg

Dionicu Pula - Peličeti odsad će okupirati teška mehanizacija

 - GO02902296.jpg

Kuća obitelji Cindrić rušit će se do temelja


Podijeli: Facebook Twiter