Šijana zaslužuje školsku dvoranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvorana u OŠ Šijana zatvorena je vec 2 mjeseca. Djeci u školi u zimskim mjesecima ona je neophodna, a isto tako i za školski sport koji se odvijao u poslijepodnevnim satima. Trenutno se tjelesni održava u hodnicima i razredima, što je smiješno za jednu veliku školu koja radi u 2 smjene.

Nakon toliko vremena nitko od nadležnih u Gradu nije se oglasio, u OŠ Šijana nemaju nikakvu konkretnu informaciju pa bih ovim putem skrenuo pažnju na situaciju s dvoranom. Znam da nije zvucno i aktualno kao 1 km zaobilaznice, samo mi je licemjerno to ne spominjati kad govorimo o tome da djeci treba što više kretanja i dodatnih aktivnosti.

Zanimljivo je i da je to jedina dvorana na podrucju Šijane pa kako smo mi najveca mjesna zajednica, normalno je zahtijevati više. Isto tako je bilo i pitanje vrtica u Ulici 43. istarske divizije, nove škole iza Robne kuce pa je od nje ostalo samo igralište. Vjerujem da ce u Gradu reci da se OŠ Šijana dograduje i da se tu troši proracunski novac, da se gradi i škola na Velom Vrhu, što nije razlog da se ne pokuša iznaci nacin sanacije dvorane.

Kako je uobicajeno na Gradskom vijecu uz amandman na proracun ponuditi i protustavku iz koje bi se financirala stavka, u ovom slucaju dvorana predlažem sljedece: uz otvaranje novog trgovackog, poslovnog ili multicentra u Šijani, umjesto da se financira samo izgradnja ceste do objekta, neka ude i sanacija dvorane. Valjda ce se ove godine otvoriti bar jedan centar, nama je to u Šijani normalno.

To je jedina stavka u gradu u kojoj smo prvi, samo što od ubiranja tih davanja zasad nemamo nikakve koristi osim gužvi i manjka prostora za parkiranje. Jer da se svaki put kad su se ti centri i poslovni prostori otvarali nešto ugradilo u lokalnu zajednicu (vrtic, škola, igralište), imali bismo novouredene prostore za naše najmlade u koje se toliko zaklinjemo kad spominjemo buducnost Pule. A za opis stanja u tim objektima dovoljno je reci da ni oni stariji ne primjecuju velike razlike od vremena kad su oni išli u vrtic ili školu.

Odgovor da država ne daje sredstva ili da se malo sredstava vraca u Istru ne prihvacam, jer legalno izabrana vlast u gradu i županiji jest izabrana da zastupa interese svojih gradana pa samim time i da donese plijen iz Zagreba, a ne da Zagreb koristi samo u predizborne svrhe.


Podijeli: Facebook Twiter