Sigurno i vješto u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska postaja Rovinj i Autoklub Pula - Rovinj u srijedu su na rivi za polaznike vrtica Neven i Naridola organizirali akciju HAK-a, Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa "Sigurno i vješto u prometu".

Policajci i tete iz vrtica su prvo uz semafor pokazivali mališanima kako se preko zebre prelazi cesta. Potom su najmladi Rovinjci romobilima i biciklima pokazivali kako zaobilaze prepreke na putu. Mališani su se upoznali i s policijskim vozilima, sirenama i funkcijom koju imaju prometni policajci. Svi su na kraju dobili slikovnice HAK-a "Sa Zebrom sigurno u školu".

U druženje su se ukljucili i brojni roditelji, koji su došli na trg pogledati svoju djecicu. Za njih je autoklub dijelio prigodne letke za vozace, servisni prirucnik HAK-a s novim autokartama, prirucnik o novom Zakonu o sigurnosti prometa i posebno izdanje revije s prilogom o djeci u prometu. Mogli su se dobiti i materijali Jadranskog osiguranja o osiguranju vozila i sudionika u prometu, posebno najugroženije djece.


Podijeli: Facebook Twiter