Siguran start za nove poduzetnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saša Jurkovic, direktor internetskog portala posao.hr u Hrvatskoj gospodarskoj komori-Županijskoj komori Pula predstavio je projekt "Siguran start Istra", kojim se predstavnicima novoutemeljenih istarskih tvrtki i obrta omogucuje siguran pocetak poslovanja, brži razvoj, edukacija, kao i pristup poslovnim informacijama i uslugama radi postizanja što bolje konkurentnosti.

Naime, svaka se tvrtka i obrt, pod uvjetom da su osnovani od 1. sijecnja 2009. naovamo, mogu prijaviti za besplatno sudjelovanje u projektu. Konkretno, rijec je o oglašavanju na portalu posao.hr, savjetovanju vezanom uz pronalaženje radnika, poslovnoj edukaciji, korištenju FINA-inih proizvoda za elektronicko poslovanje i poslovno informiranje i drugim pogodnostima.

- Ovim projektom želimo poduzetnicima prenijeti znanje da bi lakše razvili posao. Naime, istraživanja su pokazala da 80 posto tvrtki propadne u prve dvije godine upravo zbog neznanja menadžera. Zašto? Oni ne moraju sve znati, pocevši od marketinga, radnih prava, PR-a pa do knjigovodstva. Te im informacije mi možemo prenijeti - objasnio je Jurkovic te najavio da ce se prva radionica u Istri pod nazivom "Postavite temelje uspješne tvrtke" održati u Puli i to u prvom tjednu svibnja.

O tocnom datumu poduzetnici ce na vrijeme biti obaviješteni. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti na web stranicu posao.hr. Edukacija ce obuhvatiti teme s podrucja radne, pravne, knjigovodstvene i porezne problematike, a sudionici ce imati prilike usvojiti osnovna znanja o prodajnim, marketinškim i komunikacijskim vještinama te o upravljanju ljudskim potencijalima.

Projekt ove specijalisticke edukacije posao.hr osmislio je prema vlastitom modelu, a sam projekt je organiziran uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo. Plan je održati oko osam radionica godišnje na Poluotoku, a ako je moguce jednom mjesecno.

Projekt su u Istri poduprli Grad Pula i Županijska gospodarska komora. Dosad je u Zagrebu održano devet radionica koje je pohadalo 200 poduzetnika, a plan je, osim u Istri, proširiti projekt i na ostatak Hrvatske. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter