Šibenska policija zaplijenila 21,5 kila marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šibenska policija zaplijenila je gotovo 21,5 kilograma marihuane i uhitila 27-godišnjaka iz Bilica, dok za 30-godišnjakom iz Zagreba još traga, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je o završetku istrage govorio načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić. Policija sumnjiči 27-godišnjaka iz Bilica i 30-godišnjaka iz Zagreba za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama i tvarima zabranjenim u sportu, a tijekom istrage kaznenu prijavu zaradio je i 27-godišnjak iz Šibenika koji se tereti za pomaganje u počinjenu kaznenog djela. Marihuana je pronađena 9. siječnja kod Pirovca u automobilu koji je prevozila vučna služba.

Prema ranije prikupljenim saznanjima da se više osoba s područja Šibenika i Zagreba duže vrijeme bavi preprodajom marihuane, 9. siječnja oko 23.45 sati na autocesti A1 u blizini čvora Pirovac zaustavljeno je vozilo vučne službe šibenskih registracijskih oznaka, koje je prevozilo osobni automobil. Pri pretrazi je policijski pas Ajaks, obučen za pronalazak droge, u prtljažniku automobila pronašao u pakete spremljenu marihuanu, ukupne težine 21.434 grama.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 27-godišnji Biličanin dogovorio i nabavio marihuanu od 30-godišnjeg Zagrepčanina, koji je drogu upakirao i spremio u osobni automobil. Policija pretpostavlja da je vučna služba dilerima trebala poslužiti kao paravan, odnosno prikriti tragove. Tijekom istrage djelatnici šibenske policije, osim vozila, pretražili su i stan, osobno vozilo i mobitel 27-godišnjaka iz Bilica, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Nakon dovršene istrage, 27-godišnji Biličanin je pritvoren, a protiv 27-godišnjeg Šibenčanina bit će podnesena kaznena prijava. Policija još uvijek traga za 30-godišnjim Zagrepčaninom koji je Biličaninu prodao drogu, rečeno je za konferenciji za novinare. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter